Livade – Gastro ponuda

Cijena na upit

Od 15.03.2019.


U jelovniku restorana Zigante spajaju se okusi i mirisi mora i šume, susreću tradicija i suvremenost, povezuju kulinarstvo i estetika.

Naša je ponuda usklađena sa sezonama tartufa, a menu "a la carte" koncipiran je tako da gostu uvijek preporučujemo ono najsvježije.

SVJETSKI CENTAR ISTARSKOG BIJELOG TARTUFA

Restoran Zigante prvi je hrvatski restoran specijaliziran za pripremu jela koja sadrže istarski tartuf, a tijekom cijele godine nudi pažljivo kombinirani jelovnik upravo na temelju svježih tartufa.

Restoran Zigante smješten je u samom srcu Istre, u mjestašcu Livade, nedaleko od poznate Motovunske šume - između Motovuna i Oprtlja. Upravo je 1999. godine u blizini Livada, točnije u čuvenoj Motovunskoj šumi, gospodin Giancarlo Zigante, u pratnji svoje kujice Diane, pronašao najveći bijeli tartuf, primjerak čuvene sorte Tuber magnatum Pico, težak 1.31 kg, koji je kao najveći na svijetu ušao u Guinnessovu knjigu rekorda! Taj je događaj Livade nadaleko proslavio kao svjetski centar ove iznimno cijenjene podzemne gljive.

Restoran je specijaliziran za jela od istarskog tartufa, ali se može pohvaliti i iznimno bogatom enotekom koja broji mnoga domaća i strana vina. Osoblje restorana, naši kuhari i sommelieri, nositelji su brojnih međunarodnih priznanja za svoj rad. Osim menija nedvojbeno jedinstvenog u svijetu, nudimo i mogućnost organiziranja poslovnih ručkova, večera, degustacija i drugih događanja, te smještaj u luksuzno opremljenim sobama.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN NA VRIJEME!

Kontakt podaci

Termin za koji ste zainteresirani (odaberite na kalendaru ili napišite upit za termin)

Poruka ili napomene vezano za rezervaciju